Om oss

Det ligger mycket arbete bakom uppbyggnaden av företaget Mällby lantgård. Vi köpte gården 1988. Vi är båda uppväxta på Tjörn men bodde under en period i Göteborg. Efter ett tag kände vi att det var dags att återvända till Tjörn och hittade gården i Mällby som vi köpte. Från början fanns inte en tanke på eget jordbruk, men jag har inte ångrat att jag gjorde det valet.

Från att vid starten 1999 haft hundra hönor är vi nu uppe i ca 2 500 stycken hönor som bor på lantgården i ombyggda arbetsbodar, med 250 hönor och tre tuppar i varje bod. Ambitionen med företaget är att visa ett det går att odla småskaligt. På gården finns bara två hektar mark, men vi  försöker  att se de resurser vår gård har och vidareutveckla företaget efter det.

Det roligaste med arbetet är skapandet, att hitta på nya lösningar och nya produkter tycker vi på gården. Vi försöker tänka på kretsloppet i det vi gör.

Hönsen används både som värphöns och betesdjur. Frånsorterade ägg går till bageriet och det som sorteras ifrån i bageriet går tillbaks till hönsen.

När det gäller gödseln samarbetar vi med andra gårdar.

Vårt bageri är det första kravgodkända bageriet där man bakar utan gluten, vetestärkelse , mjölk och soja. vi har inga nötter i lokalen och bakar enbart med rena råvaror.

Sen så odlas potatis och grönsaker under sommarsäsongen.

Gilla oss på Facebook!

Preview_Like_button-80